Effectieve Nieuwsbrief: opzet
De opzet van een effectieve e-mailing is afhankelijk van de doelstelling. Uitgaande van een commerciėle nieuwsbrief is het AIDA-model de meest gehanteerde opzet. Het AIDA is een stapsgewijs model, waarbij de afzonderlijke stappen Attention, Interest, Desire en Action worden doorlopen.

Trekken van de aandacht
Allereerst moet de attentie of aandacht (attention) of bekendheid (awareness) van de lezer worden getrokken. Door de behoefte van je lezer aan te spreken, is de kans groot dat je de aandacht van de lezer aantrekt. Dit kan bewerkstelligd worden door een afbeelding en/of onderwerpszin en heading die tot de verbeelding spreken. Voor meer tips klik op opening»

Bewerkstelligen van interesse
Belangstelling of interesse (interest) is de tweede stap in het model. Het doel is om de lezer te wijzen op het belang dat hij bij dit aanbod heeft. Wat zijn voordelen hierbij zijn en het wegnemen van de nadelen, zodanig dat hij geļnteresseerd raakt. Voor meer tips klik op tekst»

Opwekken van verlangen
Verlangen of voorkeur is de derde stap (desire). In deze stap wordt de interesse omgezet in een verlangen of voorkeur voor het product of dienst. Vaak zijn e-mailingen erop gericht de lezer te overtuigen dat het product of merk waardevol is, dat de lezer gebruik kan maken van het aanbod en dat de lezer overtuigt om in te gaan op het aanbod. Voor meer tips klik op opmaak»

Aanzetten tot aankoop
Actie (action) is de laatste fase van het AIDA-model. Het doel van deze fase is de lezer te bewegen tot aankoop of besteling. De lezer moet de gelegenheid hebben om actie te ondernemen om het product te bemachtigen, bijvoorbeeld door een directe link naar een landingspagina waar de bestelling kan worden bevestigd. Voor meer tips klik op interactie»


Voorbeeld uitwerking commerciėle nieuwsbrief aan de hand van het AIDA-model

Verder lezen van onderdelen effectieve nieuwsbrief: opening, opmaak, tekst en interactie.

Xmanager »

« Xmanager Parse Error »

Xmanager encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/data/httpd/www.emailstation.nl/htdocs/index.php:419) 
  Error type/ Nr.: Warning - 2 
  File: /var/data/httpd/www.emailstation.nl/htdocs/index.php 
  Line: 404 
  Line 404 source: header($header);  
 
Parser timing
  MySQL: 0.0119 s s(20 Requests)
  PHP: 0.0069 s s 
  Total: 0.0189 s s